Personeel stimuleren en belonen om met de fiets naar het werk te komen

Neem contact met ons op. 

 

Stimuleer personeel om met de fiets naar het werk te komen met een fietswasstraat

Wil je als werkgever je personeel stimuleren om vaker met de fiets naar het werk te komen? Een effectieve manier om dit te bereiken is door het aanbieden van een fietswasstraat op het werk of het belonen van fietsende werknemers met een gratis wasbeurt voor hun fiets.

Voordelen van met de fiets naar het werk gaan

Er zijn vele voordelen verbonden aan het stimuleren van personeel om met de fiets naar het werk te komen:

  • Het is goed voor de gezondheid en fysieke conditie van werknemers
  • Het vermindert het autogebruik en daarmee de CO2-uitstoot
  • Het bespaart kosten voor zowel werknemers als werkgevers
  • Het draagt bij aan een betere bereikbaarheid en minder parkeerproblemen rond het bedrijf

Beloon fietsende werknemers met een fietswasstraat

Een concrete manier om met de fiets naar het werk komen te stimuleren is het installeren van een fietswasstraat in de fietsparking op het bedrijfsterrein. Werknemers kunnen dan regelmatig kosteloos (of tegen betaling) hun fiets laten wassen. Dit is niet alleen een leuke bonus, maar zorgt er ook voor dat fietsen goed onderhouden blijven en langer meegaan.

Geen ruimte voor een vaste fietswasstraat? Overweeg dan een event waarbij de regelmatige fietsers een gratis wasbeurt krijgen voor hun fiets.

Zet de fietsende werknemers in de bloemetjes met een wasbeurt voor de fiets

Iedereen houdt van een propere fiets, maar weinigen poetsen graag de fiets. Daarom is een wasbeurt voor de fiets een geweldige incentive om de regelmatig fietsende werknemers te belonen. Bijvoorbeeld iedere werknemer die minimaal 3 dagen per week met de fiets naar het werk komt, krijgt op . Zo maak je fietsen nóg aantrekkelijker.

Communiceer de fiets-naar-werk-acties

Zorg ervoor dat alle werknemers goed op de hoogte zijn van de fietsstimulerende maatregelen binnen het bedrijf. Communiceer actief over de voordelen van met de fiets naar het werk gaan en belicht daarbij de extra's zoals de fietswasstraat.

Met de juiste aanpak en aantrekkelijke beloningen zoals een fietswasstraat, zal het personeel sneller geneigd zijn om de auto te laten staan en lekker fit met de fiets naar het werk te komen. Dat is gezond voor medewerkers, milieu én werkgever.

 Wens je jouw personeel te belonen met een fietswasdag ? 

Of heb je interesse in een fietswasstraat bij jou op het werk?